Deel dit artikel
-

Exact wordt echt cloudbedrijf

Exact ontleent steeds meer inkomsten aan de cloud. Dat blijkt uit de vanochtend vrijgegeven jaarcijfers. De opbrengsten uit cloud stegen in het vierde kwartaal, vergeleken met het jaar ervoor, 42,4 procent naar 5,8 miljoen euro. Over een jaar gemeten was cloud goed voor 20,7 miljoen euro.

Het aantal cloudklanten is 49 procent toegenomen naar 145.852. Andere sectoren waren stabiel. Alleen de categorie gespecialiseerde oplossingen moest iets inleveren.

Het Nederlandse bedrijf, al jaren gespecialiseerd in software voor boekhouding, zag zijn omzet in het vierde kwartaal licht stijgen (pdf) naar 56,1 miljoen euro, vergeleken met 55,5 miljoen een jaar eerder. De totale omzet voor het volledige jaar ging naar 213,2 miljoen. Een daling die werd veroorzaakt door de verkoop van Orisoft Technologies in oktober 2012. De winst kwam uit op 31,8 miljoen, EBITDA op 46,4 miljoen.

CEO Erik van der Meijden noemt 2013 een succesrijk jaar en verwacht veel van 2014. Dit kwartaal wordt Exact Online in Duitsland uitgerold.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond