Deel dit artikel
-

Exodus tieners Facebook lijkt mee te vallen

Meer en meer tieners gebruiken Twitter. Het gebruik is vorig jaar ten opzichte van 2011 verdubbeld. Meest verrassend: van een exodus van Facebook lijkt nog geen sprake.

Dat blijkt uit onderzoek van Pew Research Center, Teens, Social Media and Privacy, dat gisteren is verschenen. Uit dat onderzoek onder Amerikaanse tieners blijken wel grote verschuivingen. MySpace moest zeventien procent inleveren en Yahoo (niet nader gespecificeerd) vijf procent. Het aantal tienerprofielen bij Tumblr ging van twee naar vijf procent. Twitter steeg maar liefst negen procent.

Het aantal tienerprofielen bij Facebook is met 94 procent nog altijd het grootst. Gedaald is dat gebruik niet, en juist een procent gestegen. Na Twitter is Instagram (11) het populairste platform. Overigens is het Facebook zelf dat verminderde activiteit onder tieners als eerste rapporteerde. Actief gebruik lijkt niet gemeten.

Pew keek niet alleen naar tieners, ook naar volwassenen. Daaruit blijkt dat vrouwen een duidelijke voorkeur hebben voor sociale media. 71 procent van de ondervraagde vrouwen gebruikt sociale media, bij mannen is dat 62 procent.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jurriaan

Deze cijfers zijn toch net anders dan in NL. In het onderzoek van Newcom zie je bv een afvlakkende groei van Facebook. Het totale onderzoek kun je hier gratis bestellen:
http://www.newcomresearch.nl/socialmedia

HansW

Dat is appels met peren vergelijken, Jurriaan. Tieners vs totale 15+ bevolking.
Overigens vlakt Facebook ook in het onderzoek van Pew af. Wat logisch is, aangezien het de 100% nadert.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond