Deel dit artikel
-

Externe investeerders beloven Musk 7 miljard co-financiering

Oracle-oprichter Larry Ellison steunt Elon Musk met een miljard dollar in zijn overnamebod op Twitter. Cryptobeurs Binance zegt een half miljard toe en verscheidene topinvesteerders beloven honderden miljoenen.

Negentien geldschieters staan klaar om de overname van Twitter door Elon Musk te financieren. Achter de schermen voert de techondernemer nog meer gesprekken met nieuwe en zittende investeerders. Hij heeft in elk geval al voor zeven miljard dollar aan toezeggingen binnen, zo laat een nieuw SEC-document zien.

Voor Musk is gunstig, want hij hoeft nog maar de helft van de beloofde dertien miljard dollar zelf te betalen in de transactie. Of minder, als andere investeerders en aandeelhouders mee doen.

Tot de nieuwe investeerders behoren onder meer Larry Ellison a16z, Sequoia, VyCapital, Binance, Fidelity Management en miljardair Ron Baron. Ook prins Al-Waleed bin Talal bin Abdoel Aziz Al-Saoed van Saoedi-Arabië doet mee. Hij wil zijn huidige Twitter-belang omruilen voor aandelen in de nieuwe holding.

Musk zou, aldus geruchten, overwegen om Twitter over een jaar of drie weer naar de beurs te brengen.

Foto: Steve Jurvetson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond