Deel dit artikel
-

Facebook half uur later naar de beurs; koers zakt snel

Facebook is met een vertraging van een half uur om half zes ‘live’ gegaan aan de Nasdaq. De beurs kon de hoge volumes niet aan. De openingsprijs voor de aandelen – naam: FB – bedroeg 38 dollar. De koers zakte snel van 42 naar 38 dollar. De verwachte koersexplosie is daarmee uitgebleven.

Zuckerberg en enkele honderden medewerkers hadden zich om half zeven Amerikaanse tijd (westkust) verzameld buiten het hoofdkantoor van Facebook in Menlo Park om de openingsbel van Nasdaq te luiden.

Ook particuliere beleggers kunnen handelen in het gloednieuwe aandeel. In februari begon het Nederlandse IG Markets al met het aanbieden van CFD’s (Contracts for Difference) die de geschatte waarde van Facebook weergaven.

Een CFD is een simpele en efficiënte manier om versneld, dus met een zogenoemde hefboom, gebruik te maken van een koersstijging of -daling. Met CFD’s kan er voordelig belegd worden in aandelen, indices, valuta, grondstoffen en meer.

Met de IPO konden alleen maar Amerikanen meedoen.


Deel dit bericht

3 Reacties

Mike

Als Nederlander kan ik bij de ING geen aandelen Facebook kopen vandaag, het symbool wordt (nog) niet herkend. Wel jammer, want nu dat de prijs toch stabiel lijkt (dus geen prijsexplosie) is de markt dus wel eensgezind over de waardering. Ik had wel een aantal willen kopen, omdat ik denk dat Facebook nog wel jaren groei in gebruikers en inkomsten voor zich heeft.

Mijn gevoel (en de historie van dergelijke netwerken) zegt me dat het geen goede lange termijn belegging is, omdat er altijd andere netwerken kunnen gaan concurreren.

Maar goed, het is geen ‘spannende’ beursgang, en voor Nederlanders is er ook niet zo veel aan.

Tom

Facebook is overgewaardeerd. Hoe kan een bedrijf dat enkel zijn inkomsten haalt uit advertenties, dat de grote groei in gebruikers al gehad heeft gewaardeerd worden op rond de 100 miljard euro? In nederland is iedereen massaal overgestapt van Hyves naar Facebook. Wie zegt dat zoiets niet opnieuw gebeurt als er iets anders ‘hot’ wordt? Naar mijn mening is deze markt nog lang niet geconsolideerd.

De verwachtingen voor de toekomstige (groei van) winsten zijn daarnaast denk ik veel te hoog gespannen, het is puur het populisme dat de bel groot zo groot maakt. Het mooie aan de markt is ook weer dat het zichzelf altijd corrigeert, dus het zal wel niet al te lang duren voordat de koersdaling zich inzet na de eerste tegenvallende cijfers.

Tom

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond