Deel dit artikel
-

(Facebook Conference) Hoe FrieslandCampina babyvoeding verkocht via Facebook

Hoe verkoop je baby- en kindervoeding aan moeders in Mexico? Daar wisten ze bij FrieslandCampina wel raad mee. Het zuivelbedrijf besloot een volledige campagne via Facebook te voeren en wist zo zijn omzet te verdubbelen. Het is een van de interessantste cases die ter sprake zullen komen op de Facebook Conference, woensdag 5 november in Amsterdam.

Mexicanen kenden de producten van Friso Gold al veel langer, maar het merk zelf was niet erg bekend. Een traditionele campagne via televisie of printmedia zou enorm veel geld gaan kosten. En dus werd vanaf 1 januari 2013 een campagne gevoerd op Facebook.

Het marketingteam onder leiding van de Griek Nektarios Misios wist dat dit medium enorm populair was onder Mexicaanse moeders. Daarom werd besloten om driemaal daags te publiceren (ook in het weekend) en op ieder commentaar te reageren. ‘Je kunt niet iemand op een feestje uitnodigen en dan niets zeggen,’ aldus Misios.

Elk bericht bevatte een foto met een duidelijk emotionele lading. ‘Het merendeel van die berichten gingen niet over het product, maar over het moederschap. Onze strategie en onze overtuiging was dat we niet zomaar wilden adverteren. De verkoop stond op de tweede plaats.’ Het sloeg aan, tot verrassing van FrieslandCampina zelf.

Het virale bereik steeg naar 40 miljoen, elf keer beter dan televisie. Sommige berichten werden wel 120.000 keer gedeeld. De verkopen van Friso Gold werden in veertien maanden verdubbeld. Als gevolg daarvan is een deel van het marketingbudget van het zuivelbedrijf van tv naar Facebook gegaan. En niet alleen dat: Friso Gold is inmiddels een van de grootste bedrijfspagina’s op Facebook.

Nektarios Misios belicht op het Facebook Conference alle facetten van deze Facebook strategie, die hij verder heeft uitgebouwd. Over Facebook zegt Misios: ‘Iedereen kan winnen als je je volgers respecteert en je waardevolle content deelt.’

Het volledige programma van Facebook Conference vind je hier. Kaarten zijn hier te bestellen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond