Deel dit artikel
-

Facebook flink onderuit op Nasdaq

Het aandeel Facebook is kort na de openingsbel op schermenbeurs Nasdaq met veertien procent gedaald en eindigt fors onder de introductiekoers.

Dat dat vrijdag niet gebeurde, kwam door steunaankopen door de begeleidende banken, waaronder Morgan Stanley, die vandaag trouwens ook lager noteert.

Het lijkt erop dat de begeleidende banken nu niet inspringen. “Dit is wat de markt er echt van denkt”, zeggen commentatoren bij Bloomberg. Het is een duidelijke indicatie dat beleggers de aandelen te duur vinden. Een koers van 38 dollar is 76 maal de verwachte winst.

Het hoogste niveau werd vrijdag kort na de introductie genoteerd. Het aandeel deed toen nog 42 dollar.

Ook andere aandelen van sociale netwerken, met name LinkedIn, noteren fors lager. De Nasdaq als geheel is echter positief gestemd.

Overigens verwachten sommige analisten dat de koers zich de komende twaalf maanden zal herstellen tot minimaal 42 dollar.

Op Emerce Facebook meer aandacht voor Facebook.

 

Deel dit bericht

4 Reacties

J K

Laatste zin voegt niets toe, er zijn ook analisten die verwachten dat het aandeel verder zal dalen. Er zijn zelfs analisten die denken dat het aandeel zich op de huidige koers zal stabiliseren. Uiteindelijk zal er een deel van de analisten zeggen ‘zie je wel, ik had gelijk’. Sommige mensen zullen hier dan geld aan verdiend hebben, andere daarentegen hebben geld verloren. Het verlies hangt af van welke analist je gevolgd hebt, en hoeveel geld je hebt geinvesteerd. Er zullen journalisten gaan schrijven op emerce over de goede vooruitziende blik van diegenen die achteraf gelijk bleken te hebben, deze zullen dan voor volgende beursgangen weer benaderd worden. De analisten die ernaast zaten, zullen relatief minder vaak geinterviewed hebben, tenzij het een beroemde analist was die veel reputatie te verliezen had, want dat is dan wel weer interessant. Vervolgens kan je weer bij de eerste zin beginnen.

Erwin Boogert

Ter informatie en wellicht als voer voor discussie het volgende.

Henry Blodget, jullie wellicht (nog) bekend, geeft hier een lange analyse van waarom het aandeel Facebook volgens hem feitelijk niet meer waard is an 16-24 dollar:

http://www.businessinsider.com/what-is-facebook-worth-2012-5?op=1

Sander Berg

Lijkt bijna precies op de IPO van Wordonline, voor de mensen die nog weten hoe dat ging.

Jan Libbenga

J.K., de meeste analisten neigen naar een optimistisch scenario, zelfs de meest pessimistische voorspellingen gaan nog altijd uit van een winst van 50 dollarcent. In die zin voegt de laatste zin dus wel wat toe.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond