Deel dit artikel
-

Facebook lanceert camera voor je tv

Facebook levert vanaf november een camera genaamd Portal TV om aan reguliere televisietoestellen te koppelen. Met de Portal TV kun je onder meer videogesprekken via Messenger en WhatsApp voeren. Ook kun je tijdens het kijken videobellen.

Het apparaat ondersteunt ook een aantal streamingdiensten, waaronder Amazon Prime Video, maar het is geen alternatief voor Apple TV.

Het apparaat kost 150 dollar.

Facebook leverde al een zelfstandig Portal scherm en daarvan verschijnt een nieuwe versie. De nieuwe Portal en Portal Mini kosten respectievelijk 180 en 130 dollar en zijn daarmee goedkoper dan de eerste generatie.

In de Benelux zijn al deze apparaten voorlopig niet te koop. Naast de VS en Canada zijn ze al wel te vinden in Australië, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jorn

Een ‘take’ van FB om ook een camera in ons huis te krijgen en net als Google te volgen welke producten we in huis halen en gedraging we vertonen. Want de populariteit van FB is duidelijk op zn retour.

Gelukkig is de toegevoegde waarde van deze camera nauwelijks waar te nemen.

De Luxottica implementatie daarentegen is zorgelijker, want daarmee worden ook mensen die ‘niet’ hun opt-in hebben afgegeven in hun db opgeslagen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond