Deel dit artikel
-

Facebook: maandelijks 65 miljoen mobiele gebruikers

Een kwart van de 250 miljoen gebruikers van profielensite Facebook logde afgelopen maand minstens één keer met zijn mobiele telefoon.

Dat zei Henri Moissinac vanochtend tijdens een presentatie op Nokia World in Stuttgart. De verantwoordelijke voor de mobiele ontwikkelingen bij een van ‘s werelds grootste profielensites was tot twee jaar geleden de baas Mobiele bij eBay.

Naarmate steeds meer mensen zich op Facebook inschrijven en mobiel internet laagdrempeliger wordt, neemt ook het aantal mobiele gebruikers van de profielensite toe. “Eind 2008 verwerkten we 20 miljoen mobiele gebruikers. Nu, negen maanden later, is dat aantal verdrievoudigd tot 65 miljoen in de laatste 30 dagen”.

Hoe lang deze gebruikers online zijn en hoe vaak ze gemiddeld per maand inloggen, hield de Fransman voor zich.

Een van de redenen voor de snelle groei van de tiende grootste zoekmachine is de actieve samenwerking met telecomaanbieders. Het bedrijf werkt wereldwijd met 180 operators samen. Zij laten de Facebook-applicatie standaard installeren op de telefoons die ze verkopen. Een deel van de klanten neemt daarbij een abonnement op mobiel internet.

Telecomaanbieders hebben te kampen met dalende omzetten uit spraak- en berichtenverkeer. Ze zien mobiel internet als een middel om die daling te remmen. Vooralsnog slagen ze er echter amper in om die trend omlaag te keren en aan meer te verdienen dan alleen aan de handel in internettoegang.

Facebooks Moissinac maakte in Stuttgart ook bekend dat Facebook Connect beschikbaar komt voor mobiele telefoons. Daarmee kunnen ontwikkelaars van telefoonapplicaties hun gebruikers laten inloggen met hun Facebook-accountgegevens en, vervolgens, bijvoorbeeld hun vriendenlijstje in die applicatie te importeren.

Game-ontwikkelaars maken daar gebruik van om meerdere mensen aan één spel te laten deelnemen. “Zeven spelletjes hebben meer dan 12 miljoen spelers. Dat is meer dan World of Warcraft”.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Marieke

De nieuwe iPhone app voor Facebook is ook gewoonweg te cool! :-DHelemaal niet verslavend :p

danny

damn dat zijn aantallen 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond