Deel dit artikel
-

Facebook ook in Nederlands vertaald

Facebook heeft een Nederlandstalige versie van de sociale netwerksite gelanceerd. Sinds woensdag is het voor gebruikers mogelijk om de site in het Nederlands te bekijken.

Huidige gebruikers van Facebook kunnen in hun accountinstellingen hun taalvoorkeur wijzigen. Sinds woensdag zal iedereen die in Nederland de site bezoekt de site in het Nederlands zien.

Elke gebruiker die dat wil kan Facebook naar zijn eigen taal vertalen. De netwerksite lanceerde een vertaalmodule om buitenlandse groei te faciliteren. De Spaanse markt was de eerste die daarmee aan de slag ging. Facebook gebruikt voor de nacontrole wel professionele vertalers.

"We vinden het fantastisch om Nederlandstalige gebruikers in hun moedertaal toegang tot Facebook te bieden," zegt Matt Cohler, vice-president van productbeheer. "Het aantal gebruikers in Nederland groeit momenteel sterk en we zien ernaar uit om het voor hen nog gemakkelijker te maken om met ons vertaalprogramma informatie te delen met familie en vrienden."

Ook voor mobiele internetters is de mobiele site van Facebook beschikbaar in het Nederlands.

Ruim 260 Nederlandstalige gebruikers hebben ervoor gekozen mee te helpen aan de vertaling van de site in het Nederlands. Gebruikers die het vertaalprogramma installeerden, konden online vertalingen aanbieden terwijl ze de site bezochten. De gemeenschap heeft daarna door middel van een stemmensysteem de vertalingen goedgekeurd.

Voor veel vertalers is het motiverend dat hun bijdrage zoveel invloed heeft bij het beschikbaar maken van de site voor de miljoenen die hun taal spreken. Van de vertaler die verantwoordelijk was voor het grootste aantal winnende zinnen, werden 764 zinnen gebruikt, wat een significant percentage van de gehele site inhoudt.

Deel dit bericht

6 Reacties

malou

ik wil me opnieuw inloggen nu in het nederlands in het begin was ik ingelogd in het frans vanzelfsik wil mijn ?mail adres behouden maar alles nu in het nederlands ?Hoe moet dat ?DANK

Peter Holthuizen

Veel teksten op Facebook lijken wel automatisch, woord voor woord vertaald te zijn. Het is af en toe te treurig voor woorden hoe slecht de teksten zijn. De teksten barsten van spel- en typfouten. Voorbeeld: "U kan meer fans recuiteren via Facebook advertensies." Aan dat woordje "kan" te zien, is het een Vlaming geweest die deze tekst heeft vertaald, maar dan is het er wel eentje die nooit aan het Nationaal Dictee zou kunnen meedoen…

vera schreuders

lang heb ik gezocht om de vertalingspagina van facebook te vinden dus ben blij dat ik hem nu eindelijk heb.

anja

sinds gisteren staan al mij opdrachten inhet engels terwijl mijn accountinstelling op nederlands staat, weet iemand raad hoe ik dit kan oplossen?

Eddie van Eeken

waar kan ik eventuele taalfouten melden zodat ze hersteld worden? ik kan het nergens vinden namelijk.

Paul Vandenbroucke

Beste,

Op Facebook staat plots alles in het Spaans. Wat kan ik doen?

Mvg,
Paul Vandenbroucke

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond