Deel dit artikel
-

Facebook wil videocontent aankopen

Facebook praat met tv studio’s over licenties voor tv-programma’s. De gesprekken worden namens Facebook geleid door Ricky Van Veen van College Humor, weet Recode.

Het is niet voor het eerst dat Facebook onderhandelt over content. Voor liveprogramma’s werd eerder dit jaar al een contract getekend met Vox Media. De contracten zijn vergeleken met die voor de grote Amerikaanse omroepen overigens zeer bescheiden, tot 1 miljoen dollar per live evenement.

De content zal volgens Van Veen te vinden zijn onder de videotab aan de linkerkant van het scherm.

Ingewijden benadrukken dat het om experimenten gaat. Het lijkt er dus niet op dat Facebook wil concurreren met Netflix en Amazon Video.

Deel dit bericht

2 Reacties

Stefan Smit

Het lijkt erop dat ze hiermee meer de kant op gaan van YouTube Red, maar uiteindelijk zal het vast wel leiden tot concurrentie met Netflix, Amazone Video en andere soortgelijke diensten. Content is King.

Pim Piepers

Natuurlijk wil Facebook wel concurreren met Netflix en Amazon Video. Zij annexeren of assimileren. Wederom jammer, wel begrijpelijk, dat Facebook weer aan klopt bij de gevestigde orde, het zou ze sieren als ze eindelijk eens meer aandacht besteedden aan de rechten en de content van de eindgebruiker ipv weer in hetzelfde poeltje te gaan lopen roeren…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond