Deel dit artikel
-

FAME Plaza sluit plotseling de deuren

De doorstart van de grote Amsterdamse platenzaak FAME Plaza is niet gelukt. Vanwege ‘financieel zwaar weer’ zien eigenaren Arthur ter Braak en Jeroen de Ruiter zich genoodzaakt om de Amsterdamse winkel te sluiten.

Ter Braak en De Ruiter maakten de sluiting vandaag bekend op hun site. Updates volgen via Facebook.

FAME maakte in augustus 2013 een doorstart nadat de winkel werd gesloten wegens het faillissement van eigenaar Free Record Shop. Met een nieuwe winkel op de oude locatie in Magna Plaza leek dat aanvankelijk te lukken. Via de site werden ook deals aangeboden.

Een product vasthouden, bladeren door bakken, het is een ervaring waaraan de webwinkel nog altijd niet kan tippen, vond Ter Braak, die als echte winkelman uit principe zelf nooit online bestelde. “Veel van onze klanten willen verrast worden, ze lopen zonder plan de winkel binnen en gaan met cd’s of dvd’s weer weg. Kom daar maar eens om bij een bol.com”, vertelde hij aan Emerce.

De uitbreidingen naar andere steden Schiedam, Tiel, Spijkenisse en Uden (in de vorm van popup winkels) gingen al niet goed meer.

‘Wij bedanken onze vaste klanten voor alle steun en klandizie. Met name onze vaste klanten hebben van FAME altijd de winkel gemaakt die het was en misschien in de toekomst wel weer kan zijn’, schrijven de beide oprichters.

Deel dit bericht

1 Reacties

frans/martha van maanen

heel spijtig/triest/enz/enz voor jullie,èn voor ons.
kan dussmann berlin nog helpen? die zijn groot en sterk.
heel veel sterkte en tot ziens!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond