Deel dit artikel
-

Firefox met eigen variant WeTransfer

De makers van webbrowser Firefox testen een nieuwe uitbreiding op hun software: een ingebakken eigen variant op bestandendeeldienst WeTransfer.

Gebruikers van Send, zoals de functie heet, kunnen bestanden uploaden naar Firefox’ server met een maximale omvang van een gigabyte. Vervolgens genereert de dienst een unieke, tijdelijke URL die kan worden gedeeld. Een dag na de upload of na de eerste download worden de data van de server gewist.

Qua functioneren lijkt Send op WeTransfer, maar de verschillen zitten vooral in de details. Send lijkt meer ingericht op ‘even snel delen’ waarbij WeTransfer meer draait om ‘samen ergens aan werken’.

De ontwikkelaar van het experiment licht toe: “Mozilla [ontvangt] een versleutelde kopie van het bestand dat u uploadt, en basale informatie over het bestand, zoals bestandsnaam, bestandshash en bestandsgrootte. Mozilla heeft geen toegang tot de inhoud van uw versleutelde bestand, en behoudt het alleen voor de aangegeven tijd of het aangegeven aantal downloads.”

Foto: janitors (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Tsja… Leuk. Zie echt geen enkele reden om die te gebruiken. WeTransfer is 2GB vs 1GB voor Send.

Net met een bestand van 35 MB getest, eerst bij Send gedaan. Toen duurde het een minuut voordat ik bij WeTransfer de upload gestart had. Bij WeTransfer was ie al klaar, en bij Send op 67% ofzo… Schiet op..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond