Deel dit artikel
-

WeTransfer: maandelijks 40 miljoen gebruikers

WeTransfer heeft maandelijks 40 miljoen actieve gebruikers, bedrijven en particulieren die samen een miljard bestanden met elkaar uitwisselen.

Dat zegt directeur Gordon Willoughby in een vraaggesprek met de Financial Times. De Engelsman die eerder bij Amazon en eBay werkte, zegt dat het bedrijf enkele tientallen miljoenen euro’s aan omzet doet. En er staan zwarte cijfers onder de streep.

De meest winstgevende markt is de Verenigde Staten. Daar opende het een jaar geleden ook een kantoor, in Los Angeles. Er is bewust niet gekozen voor Silicon Valley maar voor de hoofdstad van de filmindustrie. WeTransfer wil zich namelijk profileren als de digitale koerier voor de creatieve industrie. Daarom geeft het ook dertig procent van de wallpaperruimte weg aan kunstenaars en artiesten. De rest gaat tegen betaling naar adverteerders, van wie ook creatieve inbreng wordt verwacht.

WeTransfer bracht eerder deze week een nieuwe iOS-app uit waarmee gebruikers eenvoudig digitale bestanden van hun telefoon kunnen versturen.

Foto: Garry Knight (cc)

Dit bericht is 8 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond