Deel dit artikel
-

Flatrate internettoegang nu ook via telefoonverbinding

Telecomtoezichthouder Opta heeft de beperkingen voor internettoegang tegen een vast bedrag per maand opgeheven. Tot nu toe konden enkel ISDN-gebruikers tegen een "flat fee" het internet op. Binnenkort kunnen consumenten met een gewone telefoonaansluiting dit ook.

Aanleiding voor de uitspraak van Opta was een geschil tussen KPN en WorldCom. KPN claimde onvoldoende netwerkcapaciteit te hebben om alle abonnees een flat-fee verbinding te bieden. Inmiddels heeft KPN meer geïnvesteerd in zijn netwerk, ondermeer door het internetverkeer te scheiden van het reguliere telefoonverkeer. De aparte 06760-nummers zullen op termijn een aanzienlijk deel van het dataverkeer voor hun rekening nemen, luidt de verwachting.

Het is niet duidelijk of KPN tegen het besluit van de Opta in beroep gaat. Een woordvoerder zei dat die mogelijkheid nog wordt bestudeerd. "We blijven de kwestie sowieso monitoren. Onze prioriteit ligt bij een goede dienstverlening. Er is nog behoorlijk veel verkeer op het telefonienet. ADSL en de 06760-reeks heeft een hoop druk weggenomen, maar we zullen toch in de toekomst nog met Opta en de andere marktpartijen om de tafel gaan zitten."

Het besluit van de Opta komt in navolging van een rapport van de Europese Commissie. Daarin werd het tellen van telefoonnummers als één van de belangrijkste drempels genoemd voor particuliere gebruikers om niet online te gaan. Volgens de Opta is het een goede ontwikkeling dat internet ook voor consumenten zonder ADSL en kabel dichterbij komt.

Deel dit bericht

6 Reacties

Jan Sellis

Hoezo 'ook via telefoonverbinding' noem mij eens 1 betaalbare flat fee provider? demon met 250 euro per maand? maw zelfs voor isdn is er nog geen betaalbare oplossing… schande kpn.

Ronald Oldenburger

Op dit moment gebruik ik Wanadoo-hometime. Hiermee kan je voor een bedrag van 20 euro per maand (f 66,- ongeveer). Je kunt hier ook overdag mee internetten maar daar betaal je iets meer voor. Dat maakt niet uit, want internet toch alleen maar na 19.00 uur. Waarom ik dit zeg? Ik vind dat dit voor een deel ook eigenlijk flat-fee is. Ok, je wordt na 2 uur internetten er af gegooid, maar inloggen gaat met gemak. Het is bijna onbeperkt en ook nog supersnel. Waarom zou je dit niet gebruiken. Het is makkelijk en goed.

Jan Sellis

ronald: waarom niet gebruiken? misschien omdat wanadoo het abo NIET meer beschikbaar stelt voor isdn gebruikers? zo zie je maar, waardeloos dus

Jan Dijk

Wanadoo is niet de enige aanbieder die flat-fee internet aanbiedt in de daluren. Op internetten.nl las ik dat Friaco van netsource eind deze maand van start gaat en dat je je nu al kunt voor-inschrijven op internetten.nl. Ik heb alles vluchtig even bekeken, maar voorzover ik kon zien bieden zij eenzelfde product aan als Hometime van Wanadoo, maar dan daluren om 18.00 's avonds en voor ISDN! Ik zag nergens staan dat je er na 2 uur wordt uitgegooid, bij Wanadoo staat dit wel vermeld op internetten.nl. Ben benieuwd naar jullie reacties op deze "friaco" producten, voordat ik me ga inschrijven.

Maarten

Nu beide niet meer beschikbaar zijn, Wanadoo en Friaco, is er geen betaalbare flatfee internet meer.

Joop Oosterbeek

Ik heb al een keer te maken gehad met Friaco, de tijden die zij als online beschikbare tijd stellen zijn in de praktijk een stuk minder gunstig. Ik was nagenoeg al de online tijd online en kreeg na verloop van 1 week een brief dat ik was uitgeschreven wegens succesievelijk (te veel) gebruik.Het was de bedoeling dat je maar ongeveer 2 uur per dag online was. En dat voor 30 euro per maand, kun je beter gewoon telefoontikken blijven betalen, dat is net zo duur! Verder was de performance van deze provider wel goed.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond