Deel dit artikel
-

‘Fleurop.nl beste site van Nederland’

Fleurop.nl is de nummer 1 in de WUA! Top 100 van 2014. Dit resultaat is de optelsom van de consumentonderzoeken van afgelopen jaar door bureau WUA! Vrijbuiter.nl is de nummer twee, Kwik-fit.nl de nummer drie.

Op Zalando na, op de laatste plaats, staat geen van de grote webwinkels in de top 10 van het jaarlijkse onderzoek van het benchmarkbureau. Auto’s en bloemen zijn ietwat oververtegenwoordigd met Fleurop op 1 en Euroflorist op 6 en Kwik-fit op 2 en Europcar op vijf. De leider van 2012 en 2013, bol.com, is uit de top 10 gevallen.

De jaarlijkse top 100 werd zojuist gepubliceerd. Deze is tot stand gekomen door de resultaten van 45 onderzoeken tussen augustus 2013 en juli 2014 bij elkaar op te tellen.

Aan die benchmarkonderzoeken deden 8900 respondenten mee. Zij bekeken een kleine 4500 sites op zaken als look & feel en aanbod en merk en gaven 55.000 beoordelingen. Omdat de methodiek van die onderzoeken altijd hetzelfde is, zijn de resultaten vergelijkbaar. Fleurop won in het onderzoek naar ‘aanbieders van verse bloemen’ met cijfers die zo klinkend waren dat geen andere website in een andere sector beter scoorde.

Foto: Jeroen van Luin (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Job

Fleurop de beste site? Je kunt er vanaf iPhone en tablet geen bloemen bestellen met kaartje want na gebruik van een spatie het je het max aantal tekens bereikt. Afgelopen half jaar 3 keer over getipt richting Fleurop(en 3 keer bij een andere site besteld) en nog steeds niet opgelost. Ik vermoed dat ik niet de enige ben die op zijn Iphone of tablet bloemen wil bestellen. Een site die zoiets simpels niet onder de knie heeft hoort niet in een top 100 thuis.
Overigens vind ik het helemaal en discutabel lijstje aangezien de categorieverdeling in de top 10 erg onnatuurlijk is. Lijkt sterk op een scheve verdeling van het aantal reviews en daarmee een onbetrouwbare benchmark.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond