Flinke belangstelling voor top level domein .shop

Hostingbedrijf Argeweb ziet nu al een grote belangstelling voor het top level domein .shop, dat 26 september voor iedereen beschikbaar komt.

Via voorregistratie.nl kon men al een domeinnaam met de nieuwe extensie reserveren. Er zijn volgens Argeweb meer dan tienduizenden aanvragen ‘ingeschoten’.

Tot nu toe gold een zogenoemde sunrise fase, bedoeld voor houders van een merknaam die geregistreerd staat bij het Trademark Clearinghouse. Tijdens de Early access pricing, die start op 1 september, krijgen ondernemers vroegtijdig de mogelijkheid om een geschikte domeinnaam te registreren. Wel moeten daarvoor flinke bedragen worden betaald.

Vanzelfsprekend is het merendeel van de ondernemers die zich via voorregistratie hebben gemeld actief in de detailhandel of groothandel. Zo’n twintig procent is gerelateerd aan mode en 25 procent aan consumenten elektronica. Ook sportartikelen, zakelijke dienstverlening en erotiek zijn sterk vertegenwoordigd.

De afgelopen maanden zijn domeinen als .amsterdam (26.934 stuks) .store (46.811) en .online (362.013) ook al zeer succesvol gebleken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug