Deel dit artikel
-

Anderhalve ton voor .nl-domeinveilingen

Een aantal aansprekende Nederlandse internetdomeinen is afgelopen dagen voor in totaal anderhalve ton verkocht via een publieke veiling.

Afgelopen weekend sloten de veilingen van een groot cluster Nederlandse domeinnamen. Daaronder aansprekende labels als autos.nl, bezorgen.nl, opleiding.nl, eten.nl, betalen.nl en bloemist.nl.

“In totaal is voor de .nl-domeinen een bedrag geboden van 146.189 euro. Daarmee is het een van de succesvolste veilingen van de afgelopen vijf jaar voor deze topleveldomeinen”, aldus Reza Sardeha van Undeveloped.com. Zijn bedrijf probeert de handel in domeinnamen soepeler en transparanter te maken.

Gisteren liep ook de veiling en tientallen .com-domeinen af. Tegen het einde van de stond alleen voor 43.com de teller al op 395.000 euro. Dit domein is op de Chinese markt erg waardevol vanwege de betekenis van de cijfers. Ook Redwine.com en Bra.com gingen onder de hamer.

In totaal gaven de kopers tegen de twee miljoen euro uit aan de 134 domeinen die Undeveloped in omloop bracht.

Foto: Jorge Franganillo (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Wouter

Mooie score alhoewel ik de 2 letter .com nog wat hoger had ingeschat rekening houdend met Chinese belangstelling en de laatste aankopen die zij hebben gedaan in de 2 letter .com markt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond