Deel dit artikel
-

Flinke Europese investering voor IoT-startup Hiber

Het Nederlandse IoT satellietnetwerk Hiber krijgt een financiering van vele miljoenen euro’s van de European Innovation Council Accelerator.

De Europese Commissie doneert in totaal 278 miljoen euro aan niet minder dan 75 Europese startups. Daaronder diverse bedrijven uit Nederland, waaronder Hiber.

Hoeveel het bedrijf precies krijgt is niet bekend gemaakt, maar vermoedelijk gaat het om meer dan 17 miljoen euro.

Hiber kreeg ook al eens een Innovatiekrediet van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hiber ontstond in 2016 dankzij de verkoop van start-up Treatwell (waarmee Hiber-medeoprichters Erik Wienk, Maarten Engelen en Laurens Groenendijk voorheen actief waren), aan het beursgenoteerde Japanse Recruit Holdings.

Hiber werkt al enige tijd aan een netwerk van IoT satellieten. Metingen van sensoren kunnen met behulp van kleine satellieten van de ene locatie naar de andere worden gestuurd. Databundels zijn al verkrijgbaar vanaf een paar euro per maand per sensor.

Kosten kunnen worden bespaard door sensoren gegevens te laten verzamelen en deze eens in de zoveel tijd via een antenne ter grootte van een vuist of stoeptegel naar de satelliet te sturen.

De satellieten worden uitsluitend gebruikt voor communicatie tussen apparaten. Bestaande satellieten werken op frequenties die veel te veel energie zouden vergen van antennes. Zo niet het Low Power Global Area Network (LPGAN), ook wel Hiberband genoemd, van Hiber.

De raad van advies van Hiber wordt uitgebreid met George Coelho van Balderton Capital, Drew Caplan van DCMobility en General Lawrence Farrell, ooit CEO van de National Defense Industrial Association.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond