Deel dit artikel
-

Flinke strop voor gamedistributeur NL Media Groep

NL Media Groep uit Apeldoorn is vandaag door de rechtbank Den Haag veroordeeld om aan klanten geleverde Rollercoaster Tycoon Games terug te nemen wegens inbreuk op de exclusieve rechten van Atari.

De relatie tussen beide bedrijven dateert al van 2003, toen het aan NL Media Groep gelieerde MSL een contract sloot met Atari Europe voor de distributie van de game Roller Coaster Tycoon. Het contract is daaropvolgende jaren steeds verlengd, zij het dat MSL in een later stadium had te maken met Atari Benelux alias Namco Bandai Partners Benelux.

Na het faillissement van dit bedrijf is er kennelijk iets misgegaan, want Atari merkte dat de game nog steeds via MSL in Europa werd aangeboden. Tussen november 2015 en februari 2016 vond overleg plaats tussen Atari en MSL over de te betalen vergoeding over de tussen 2013 en 2015 door MSL verkochte games en over de mogelijke voortzetting van de verkoop.

Daar is men niet uitgekomen, zeker niet toen bleek dat er meer in omloop was gebracht dan was opgegeven. Atari stelde MSL aansprakelijk voor 2,3 miljoen euro.

De rechtbank heeft nu in een bodemzaak bepaald dat MSL de games niet meer in roulatie mag hebben, ook moet er een opgave komen van alle bedrijven waaraan is geleverd. Ook is het bedrijf veroordeeld tot een schadevergoeding die begint bij 566.912 euro. De proceskosten belopen alleen al ruim 20.000 euro.

Dit bericht is 3 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond