Deel dit artikel
-

Flitsbezorger Zapp overweegt vertrek uit Nederland

Flitsbezorger Zapp overweegt om uit Nederland te vertrekken na de gedwongen sluiting van twee van zijn Amsterdamse darkstores. Het bedrijf zegt niet levensvatbaar te zijn als het alleen nog mag opereren vanuit industriegebieden, zo meldt NHNieuws.

Het van oorsprong Britse voert onderhandelingen met Nederlandse vakbonden en werknemers. In juli volgt het definitieve besluit.

Zapp stapte afgelopen april naar de rechter om de gedwongen sluiting van een darkstore in de Fagelstraat tegen te houden. Dat lukte echter niet.

‘Hoewel we altijd hebben gestreefd naar een constructieve dialoog met de gemeente Amsterdam en samenwerken met alle belanghebbenden om te leren en te verbeteren over de manier waarop snelle levering kan voldoen aan de behoeften van zowel buren als klanten, hebben de aanhoudende onzekerheid over de regelgeving en de recente eenzijdige en ongerechtvaardigde besluiten van de gemeente het onmogelijk gemaakt om verder te investeren in Nederland’, laat Steve O’Hear van Zapp weten.

Of de problemen met de dark stores de belangrijkste reden is van het vertrek is de vraag. Zapp was al van plan om op de thuismarkt banen te schrappen, naar schatting zo’n 200 tot 300 werknemers. Zapp is al gestopt in Cambridge en Bristol, en ook Manchester gaat dicht. Daarmee zou alleen Londen overblijven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond