Deel dit artikel
-

Flitskoerier Zapp verlaat Nederland

Flitskoerier Zapp houdt het na een jaar alweer voor gezien in Nederland. Dat meldt de Amsterdamse zender AT5 op basis van een interne mail aan medewerkers.

Het vertrek komt niet als een verrassing. Een maand geleden gingen al geruchten dat het Britse Zapp overwoog om Nederland te verlaten.

Een maand geleden kwam al naar buiten dat de concurrent van bedrijven als Gorillas, Getir en Flink een vertrek overwoog.

‘Zoals jullie weten, zijn we een periode van overleg ingegaan na ons voorstel om onze werkzaamheden in Nederland stop te zetten. Dit overleg is nu afgerond en we kunnen bevestigen dat we uit Nederland vertrekken, zoals voorgesteld, schrijft de directie van Zapp Nederland in een mail aan werknemers.

Flitsbezorgers worden steeds meer in hun mogelijkheden beperkt omdat meerdere gemeenten de zogeheten darkstores – de afgeplakte magazijnen van de flitsbezorgers – willen sluiten. De bedrijven moeten naar bedrijfsterreinen, en daarmee verliezen ze de korte bezorgtijd.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Mart

Flitsbezorgers worden niet beperkt, ze proberen iets de doen wat niet mag qua regelgeving en wat niet kan qua rendement, stedelijke infrastructuur en leefbaarheid.
Net zoals Uber en anderen, zoeken ze de randen op. Als ze over de rand gaan, is dat niet ‘een beperking’, maar gewoon slecht ondernemerschap / laks vooronderzoek (naar bestemmingsplan etc.). Geen beperking, maar het misleiden van investeerders.
En als het mislukt, ach, dan zijn die investeerder en oh ja, die bezorgers de dupe. Who cares?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond