Deel dit artikel
-

Flooz is nieuw web-betaalmiddel

Hoewel de kosten voor betalingen de laatste tijd omlaag gaan, is er nog
altijd geen duidelijke betaalmethode over het web voor kleine bedragen. IBM
en Compaq presenteren daarom nieuwe systemen voor kleine betalingen. Micropayments moet een 'click & pay' toepassing worden.

Het bedrijf probeert een betaalstandaard te vormen door de Flooz in cadeauvorm te gieten. Het cadeau-idee is ook beschikbaar voor het bedrijfsleven. Via de site is het bijvoorbeeld mogelijk om alle werknemers een gelijk aantal Flooz toe te sturen, of om de Flooz in te zetten voor een personeelsfeest. De gever betaalt met creditcard de Flooz, waarna ze naar de ontvangers gaan. Het is niet bekend hoeveel Flooz er al over de virtuele toonbank zijn gegaan. De site is ongeveer een maand in de lucht.

Het idee lijkt veel op het vorig jaar in Groot-Brittanië gelanceerde Beenz.com. Hierbij kunnen websurfers punten sparen door bepaalde sites te bezoeken. Met deze punten kan de consument weer artikelen aanschaffen.

Inmiddels kan de Beenz-bezitter zijn punten ook uitgeven bij Flooz, zo meldde Internetnews.com .

Flooz.com is een initiatief van de Amerikanen Robert Evitan, Spencer Waxman en Dermot McCormack, die al eerder samenwerkten bij het bedrijf iVillage.

Bij de site zijn meer dan vijftig cadeauwinkels aangesloten, voor ondermeer bloemen, boeken, cd's, huisdieren, juwelen, sportartikelen en nog veel meer. Behalve Tower Records staan er geen e-commerce-reuzen in de catalogus.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan Visser

Flooz is absoluut geen nieuw betaalmiddel. Flooz is in feite niet meer of minder dan een 'VVV-geschenkbon' in een electronisch jasje. Er zijn op dit moment al een hoop internet winkels die 'online gift-certificates' uitgeven (Amazon.com, Bn.com, Buy.com, Cdnow.com enz. enz.). Flooz heeft het voordeel dat je de geschenkbon bij ongeveer 50 verschillende winkels uit kan geven, maar hierin zijn ze ook niet origineel, want Microsoft e-shops en Altavista bieden ook al enige tijd dergelijke mogelijkheden. En dan is er nog Webcertificate.com waar je geschenkbonnen kan kopen die je kan besteden bij elke internetwinkel die credit-cards accepteert (deze geschenkbonnen kosten wel $3 tot $5 afhankelijk van de hoogte van het bedrag). Het nadeel voor Nederlanders van Flooz en de meeste andere bedrijven die electronische geschenkbonnen verkopen, is dat het bij het beperkte aantal winkels waar je de geschenkbonnen kan besteden hetzij niet mogelijk spullen naar Nederland te laten sturen of erg veel kost aan portokosten. Een overzicht van 'online gift-certificate' verkopers staat op Acceptfree.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond