Deel dit artikel
-

fonQ sluit deuren in Duitsland

Online warenhuis fonQ heeft zich na jaren van bedrijf teruggetrokken van de Duitse markt. Het bedrijf wil zich puur richten op winstgevende groei in Nederland en België.

Om die reden is goed twee jaar geleden besloten om de activiteiten in Frankrijk en Oostenrijk al te sluiten en ‘op een later moment’ Duitsland. Dat moment kwam afgelopen maart voor fonQ.de, zo vertelt CEO Jeremiah Albinus.

“We richten ons enkel nog op de kernkanalen en -productgroepen. Buitenlandse shops benaderden we toch al als marktplaatsen: de makkelijke kansen grijpen die zich aandienen.

De uitbraak van het coronavirus leidde bij veel consumenten tot grotere interesse voor het herinrichten van huis en tuin. fonQ besloot daarom alle aandacht aan de Nederlandse en Belgische markt te geven en ook niet meer op buitenlandse marktplaatsen te doen. “Die vertegenwoordigen al geen substantiële omzet meer.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Patricia

Na Flinders en Bax stopt dus ook FonQ in Duitsland. Lijkt toch lastig om geld te verdienen met cross border e-commerce van bulky stuff…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond