Deel dit artikel
-

fonQ wil uit de rode cijfers komen

Webwinkel fonQ verwacht dit boekjaar voor het eerst break-even te draaien. De nadruk is verschoven van omzetgroei naar winstgevendheid, vertelt ceo Antoine Brouwer aan RetailTrends.

De online meubelverkoper heeft sinds 2005 geen winst gemaakt. Hoeveel omzet fonQ draait kan Brouwer nog niet zeggen, maar iets boven de honderd miljoen euro noemt hij een ‘reële inschatting’.

‘We hebben geen ambitie om verkocht te worden of naar de beurs te gaan, dus omzetgroei is geen doel op zich meer,’ aldus Brouwer. Onder de vorige eigenaren was dat wel het geval. ‘Wij willen ook groeien, maar wel winstgevend zijn.’

De groei zit hem met name in de verkoop van grotere woonartikelen zoals meubels. Van een groot aantal productcategorieën, zoals diverse modeaccessoires, is vorig jaar afscheid genomen.

Deel dit bericht

6 Reacties

Mike

Beste Antoine,

Sinds 2005 rode cijfers, 100 miljoen omzet… dan heb je allang geen bestaansrecht meer. Speelbal van investeerders is het. Een normaal bedrijf gaat gewoon failliet. De reviews op trustpilot spreken ook voor zich… einde in zicht als je t mij vraagt.

Alex

Dit is gewoon de markt verkloten. Normale webwinkels de stroop van het brood halen.

Henk

En de overheid haalt nu ook de webwinkels binnen die geen belasting etc betalen.

Jesse

FonQ… dat is toch het bedrijf met die ego’tjes die het allemaal wel zo goed weten hoe het werkt? Blijkbaar niet echt te zien aan het resultaat…

Joost

Het bericht klopt ook niet en is inmiddels aangepast op Retailnews:
https://retailtrends.nl/news/58844/fonq-denkt-uit-de-rode-cijfers-te-komen
Tot 2014 is er de meeste jaren een positief resultaat geweest, daarna is er gekozen vor harde groei en TV campagnes om minder afhankelijk te worden van Google.

Erik

Bijzonder dat Patrick die toko heeft kunnen verkopen als er nooit winst is geweest. Wellicht wordt fonq door de wehkamp gebruikt om kosten op te drukken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond