Deel dit artikel
-

‘Formele aanklacht Europese Commissie tegen Google’

Eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging) zal vandaag een formele aanklacht indienen tegen Google wegens overtreding van de Europese mededingingsregels. Dat meldt The Financial Times.

Die aanklacht vormt het slotakkoord van een onderzoek dat vijf jaar in beslag heeft genomen. Daarbij is gekeken in welke mate de zoekmachine zijn marktmacht gebruikt om het concurrerend vermogen van online reisbureaus en retailers te beperken. In de tussentijd heeft Google drie schikkingsvoorstellen gedaan die door de Europese Commissie als onvoldoende werden gekenschetst.

Komt er een zaak tegen Google, dan kan die nog lang gaan duren, net als jaren geleden het geval was met Microsoft, dat uiteindelijk 2 miljard euro aan boetes moest betalen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Prissou

Google wordt o.a. verweten dat ze bij de zoekresultaten van hun zoekmachine hun eigen partners of webshops aanprijzen? Gaat men dan ook (b.v.) AH aanklagen omdat er in hun winkels, folders en op hun site geen aanbiedingen staan van Jumbo of Dirk? Gaat men Opel verwijten dat zij geen reclame maken voor Toyota? Je wordt toch niet gedwongen om Google te gebruiken? Kies voor mijn part voor Lycos of Bing… Die doen exact het zelfde als Google, maar zijn niet zo populair.
Google mag wel wat meer rekening houden met privacyregels e.d. , maar wat dat betreft lapt Facebook alle regels aan zijn laars… Microsoft is meerdere keren ten onrechte bestraft voor zijn succes. Nu is Google aan de beurt…
Het zou anders geweest zijn als men geen keuze zou hebben.
Er is echter keuze genoeg!
Zo is het met internet browsers ook altijd geweest!
Microsoft had Internet Explorer standaard geïntegreerd.
Andere browsers downloaden en installeren was echter perfect mogelijk en werd op geen enkele manier door Microsoft gehinderd. Toch moest Microsoft hun klanten standaard de mogelijkheid geven om te kiezen uit meerdere browsers waaronder die van andere ontwikkelaars???
Moet Mazda hun kopers dan ook de mogelijkheid geven om te kiezen uit een versnellingsbak van Ford, Fiat of Kia?
Margrethe Vestager spoort niet!
Als je een product maakt wat bij veel mensen in de smaak val dan moet je blijkbaar bestraft worden…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond