Deel dit artikel
-

Forrester: Helft e-commerce via mobiel in 2018

Het mobiele kanaal in Europa groeit zo hard, dat in 2018 bijna de helft van alle handel via mobiele dragers verloopt. De omzetten van supermarkten zijn tegen die tijd groter dan die van elektronicawinkels, voorspelt Forrester.

De Europese e-commercemarkt zal de komende jaren gemiddeld met 12 procent groeien tot 234 miljard euro in 2018. Forrester Research geeft voor Nederland een iets lagere voorspelling af. Hier zal de digitale handel met 9,8 procent per jaar groeien. Waar online nu goed is voor zes procent van de retailverkopen zal dat over vier jaar 8 procent zijn. In Engeland zal dat op 15 liggen.

Een belangrijke groeimotor achter de online handel is de wasdom van het mobiele kanaal. Consumenten zullen meer gaan zoeken en vergelijken op hun telefoon of tablet. Als gevolg daarvan, en de opkomst van meer apps, zullen ook de verkopen toenemen. In de zeven grootste e-commercemarkten, waaronder Nederland, zal bijna de helft van de online verkopen via mobiel verlopen.

“Retailers die hun digitale touchpoints niet hebben geoptimaliseerd, beperken hun kansen om te verkopen aan consumenten. Ze bieden hen niet de informatie en diensten die ze op enig moment op hun mobiele dragers zoeken.”

Dat advies klinkt vooral aan de mode- en supermarktketens, want dat zullen in 2018 de twee grootste segmenten zijn in het b2c-deel van e-commerce. De consument geeft over vier jaar meer uit aan eten en drinken via het online kanaal dan aan elektronica. Enkel Fashion is dan nog groter. Dat zegt niets over de interesse in elektronica maar over de fundamentele verandering die nu gaande is bij supermarkten en andere verkopers van levensmiddelen.

De gemiddelde handelsgroei voor eten en drinken zal jaarlijks gemiddeld 16,3 procent bedragen.

Foto: Robert Donovan (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Priscilla - Fleur Hellemons

Er moet nu dus echt nog verder ingespeeld worden op mobiel. Mobiele betaalmethoden zijn dan erg belangrijk in je webshop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Paypal en èM! Payment, deze betaalmethodes mogen tegenwoordig niet meer ontbreken in je webshop!

Jacob Ritzema

Momenteel zijn er nog heel veel MKB bedrijven die geen mobiele esales strategie hebben. Er zijn nog enorme stappen voor genoemde groep te maken voordat ook zij van mobiele sales kunnen profiteren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond