Deel dit artikel
-

Forse investering voor ticketplatform TicketSwap

TicketSwap heeft 8,2 miljoen euro van Amsterdamse investeringsmaatschappij Million Monkeys gekregen. De online kaartverkoper heeft door corona een bijzonder zwaar jaar achter de rug, en moest vorig jaar dertig procent van zijn personeel ontslaan, maar met de eerste investering in zijn negenjarig bestaan kan het ‘een vliegende start maken als alles deze zomer weer open mag’.

TicketSwap is een online platform waar gebruikers hun kaarten voor concerten, festivals, sportevenementen en theater te koop kunnen aanbieden. Kopers van de tickets zijn door maximale verkoopprijzen en gecontroleerde verkopers beschermd tegen woekerprijzen en valse kaartjes.

Plannen die door corona zijn blijven liggen worden nu alsnog opgepakt, zoals de uitbreiding naar nieuwe markten.

Ook zijn er samenwerkingen gerealiseerd voor de doorverkoop van tickets voor ruim 6000 evenementen, onder meer van DGTL Amsterdam, Sziget en Hellfest.

Het platform ontwikkelt ook nieuwe manieren om gewilde tickets toe te wijzen. Er wordt proefgedraaid met een ‘slim verlotingssysteem’ dat ervoor zorgt dat meer mensen mee kunnen dingen en een eerlijke kans hebben op een populair kaartje.

Gebruikers van TicketSwap krijgen ook meer mogelijkheden om evenementen te ontdekken, op de hoogte te blijven van primaire ticketverkoop en informatie, en belangrijke updates te vinden.

Het groeikapitaal is afkomstig van Amsterdamse investeerder Million Monkeys onder leiding van Maarten Beucker Andreae. Als oprichter van 2dehands.be (overgenomen door eBay) en met eerdere participaties in onder meer Temper en TheNextCloset heeft deze investeerder al wat langer ervaring met het opschalen van online marktplaatsen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond