Deel dit artikel
-

Forse kapitaalinjectie voor 180solutions

Het Amerikaanse online reclamebureau 180solutions heeft een kapitaalinjectie van 40 miljoen dollar gekregen. Opmerkelijk is dat 180solutions twee jaar geleden nog op het punt stond failliet te gaan.

Belangrijkste financier van 180solutions is Spectrum Equity Investors. De kapitaalinjectie is bedoeld om de groei van het vijf jaar oude bedrijf flink te versnellen. Het doel is om twee nieuwe business units op te richten, 150 extra mensen in dienst te nemen en een 50 miljoen dollar omzet dit jaar te behalen. Verder zal het geld bedoeld voor het doen van overnames en voor het aantrekken van senior management, zo schrijft The Seattle Times.

In ruil voor de kapitaalinjectie krijgt Spectrum een kwart van het bedrijf in handen. Volgens de baas van 180solutions, de 32-jarige Keith Smith, had geen enkele durfkapitalist tot voor kort interesse in 180solutions. Dat veranderde echter toen ze het trackrecord zagen van 180solutions, beweert Smith. Dat trackrecord behelst: een omzet-toename van 700 procent, 6.000 adverteerders and circa 30 miljoen mensen die software van 180solutions hebben geinstalleerd.

Niet iedereen is onder de indruk van de prestaties van 180solutions. Critci van het Amerikaanse bedrijf beweren namelijk dat niet alle computergebruikers zich realiseren dat ze n-Case software van 180solutions downloaden. Daarmee gedraagt de software zich eigenlijk als spyware, vinden ze. Met de n-Case software wordt namelijk bijgehouden welke sites iemand bezoekt en op basis daarvan krijgt hij ook specifiek op hem gerichte reclameboodschappen aangeboden.

Smith is niet onder de indruk van die kritiek al geeft hij wel toe dat er veel misvattingen zijn over de door 180solutions gebruikte technologie. Daar is hij van plan wat aan te gaan doen. Bovendien heeft 180solutions 2004 uitgeroepen tot het jaar van de consument.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond