Deel dit artikel
-

Franse verzekeraar sleept Google voor de rechter

De Franse verzekeraar AXA sleept Google voor de rechter. Google zou het trefwoord AXA ook aan andere verzekeraars hebben verkocht. Dit tot grote irritatie van het Franse verzekeringsconcern.

Volgens AXA, dat de derde verzekeraar ter wereld is, maakt Google inbreuk op het merkenrecht door het trefwoord “axa” ook aan andere verzekeraars te verkopen. Google hoopt door ook advertentieruimte in te kopen op de namen van concurrenten meer reclamegelden binnen te halen.

Juristen spraken toen Google die beslissing nam al van een hele riskante ‘move’ die uiteindelijk wel eens tegen Google zouden kunnen gaan werken. Andere partijen hadden ook al gedreigd om Google voor de rechter te slepen, maar kennelijk was de maat voor AXA vol. De hoorzitting is op 10 mei in Parijs.

Wat de eis van AXA precies zal zijn is nog onduidelijk, maar dat AXA om een schadevergoeding zal vragen aan de Franse rechter is vrijwel zeker. In Amerika zijn inmiddels soortgelijke zaken aangespannen tegen Google, maar daarbij gaat het om minder aansprekende bedrijven dan AXA.

Google stelt in z’n voorwaarden dat het normaal gesproken advertenties weigert als deze zijn gekoppeld aan geregistreerde merknamen en de bezitter van de merkrechten hierover klaagt. Maar de zoekmachine heeft eerder deze maand aangekondigd dat het Amerikaanse of Canadese merken als zoekterm mogelijk gaat maken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond