Deel dit artikel
-

Free Record Shop lanceert portal mobiel entertainment

Onder de naam Freemobile.nl gaat Free Record Shop een portal voor mobiel entertainment lanceren. Tegen betaling zijn er games, ringtones en logo's te downloaden. Free Record Shop onderstreept hiermee de wens om een honderd procent entertainmentbedrijf te worden. Volgens een woordvoerder wordt de portal over twee weken officieel gelanceerd.

Free Record Shop is al geruime tijd meer dan alleen een platenverkoper. In de winkels zijn video's, DVD's, games en telefoons verkrijgbaar. Het bedrijf heeft al vaker gezegd zich meer als een verkoper van entertainment te zien dan als een cd-winkel en benadrukt dat nu met de komst van een entertainment portal.

Over "ongeveer twee weken" zal Free Record Shop een portal lanceren waar tegen betaling ringtones, logo's en games te krijgen zijn voor mobiele telefoon, Palm en Pocket PC. De testversie van de site Freemobile.nl is te zien, de opmaak ervan sluit aan bij de site van de Free Record Shop.

De verantwoordelijke binnen Free Record Shop voor het project laat weten "binnen twee weken met een persbericht te komen" over het project. "Momenteel leggen we er de laatste hand aan." Een van de zaken die nog geregeld moeten worden is een integratie van de portal binnen de site van de Free Record Shop. Verdere vragen wil hij niet beantwoorden tot de officiële lancering.

Het concept van Freemobile.nl is ontwikkeld samen met het Nederlandse bedrijf Callplay , dat zich richt op het opzetten van portals voor mobiel entertainment. Het bedrijf laat weten dat de focus "eerst ligt op Freemobile.nl, dat zich richt op de Benelux". In een later stadium zal bekeken worden of het concept ook in andere landen geïntroduceerd kan worden. Callplay is gelieerd aan het bedrijf Payvision , eveneens betrokken bij Freemobile.nl, dat de betalingen afhandelt voor de entertainment portal.

Vorige week introduceerde Free Record Shop mobiel betalen op de site. Via een pincode kan iemand zijn online bestelling betalen. In een later stadium verwacht Free Record Shop deze mogelijkheid ook te kunnen aanbieden in de winkels.

Toevoeging:
Na publicatie van dit bericht is Freemobile.nl gesloten, bezoekers kunnen wel een e-mailadres achterlaten waarmee ze op de hoogte gehouden worden over de lancering

Deel dit bericht

1 Reacties

Marc Olstein

De heren bij FRS blijven mij verbazen. Eerst waren het de gameswinkels, Max, die het gingen maken maar nu wordt het freemobile.nl. Het initiatief van CD's branden in de winkel is niet verder dan de polder in Almere gekomen, en wie weet waar dit heen gaat. Een van de ondersteuners, CallPlay BV, moet volgens hun eigen site ook nog steeds live gaan. De datum die er prijkt op de homepage houdt ons May 2002 voor. Hopelijk kan FRS het sneller voor elkaar krijgen. Op de al reeds vele aanwezige initiatieven voor het verkrijgen van rintones, logo's, etc. is dit nummer zoveel. Ik ben benieuwd waar het heen gaat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond