Deel dit artikel
-

FT Duitsland: ‘T-Mobile Nederland mogelijk in etalage’

Deutsche Telekom zou de verkoop overwegen van T-Mobile in Nederland en joint venture Everything Everywhere in Engeland. Dat schrijft de Duitse Financial Times. Met de verkoop zou Deutsche Telekom zijn oorlogskas willen spekken.

Deutsche Telekom heeft het geld hard nodig omdat het bedrijf miljardeninvesteringen pleegt in de VS en door hoge uitgaven aan glasvezelverbindingen. Dergelijke bedragen zijn alleen op te brengen door kostenbesparingen of verkoop van onderdelen. Zo zou T-Mobile in de VS zendmasten willen verkopen, wat twee miljard dollar zou kunnen opbrengen.

Van een verkoop op korte termijn is geen sprake, aldus de FT. Aanvankelijk wilde bestuursvoorzitter Rene Obermann de vestigingen in de etalage zetten. Nu moeten nieuwe managers – de Nederlandse tak van T-Mobile wordt sinds kort geleid door Thomas Berlemann – de resultaten eerst verbeteren. Volgend jaar zou dan worden bekeken of verkoop alsnog mogelijk is.

T-Mobile Nederland is volgens het FT zo’n 2 tot 3 miljard euro waard. De Nederlandse markt is echter ‘moeilijk te zijn’ doordat apps sms- en spraak-inkomsten wegnemen.

In Engeland heeft Deutsche Telekom een joint venture met France Telekom (Orange) onder de noemer Everything Everywhere.

Volgens het FT hangen de beslissingen sterk af van wat er in de komende maanden in de VS gebeurt.

T-Mobile Nederland zegt niet te reageren op geruchten in de markt.

Deel dit bericht

1 Reacties

rick

Hmmm Telefonica dingt mee op de veiling aanstaande oktober en neemt dan begin 2013 T-Mobile over. Dat is clever…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond