Deel dit artikel
-

Game Guerilla in oktober op de markt

Het computerspel waaraan de Amsterdamse gamesdevelopper Guerilla (een spinoff van Lost Boys) werkt voor de Sony Playstation, komt in oktober 2004 op de markt. Ook wordt de samenwerkingsovereenkomst met Sony uitgebereid. Dat betekent waarschijnlijk dat Guerilla meer spellen voor Sony mag gaan ontwikkelen.

“Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) en Guerrilla kondigen trots aan dat ze een overeenkomst hebben ondertekend, waarbij het in Amsterdam gevestigde Guerrilla voortaan exclusief games zal ontwikkelen voor SCEE en de Sony-platformen,” zo laten beide bedrijven weten.

Hoe de overeenkomst er met Sony precies uit ziet en hoeveel spellen voor de Playstation mag gaan maken, wil woordvoerder Nancy Gatehouse van Guerilla Games niet kwijt. “Dat is informatie die ik om juridische redenen niet zo maar vrij mag geven. Daarvoor moet je bij Sony zijn,” zegt Gatehouse.

Maarten Brands die namens Sony het woord voert zegt ook niet precies te weten hoe de overeenkomst eruit ziet en of er ook afspraken zijn gemaakt over de hoeveelheid games die Guerilla moet gaan maken voor de Sony Playstation en andere game-platforms. Volgens Brands komt het er in feite op neer dat Guerilla zich nu een soort preferred supplier mag noemen van games voor Sony.

Guerrilla, het voormalige Lost Boys Games,  zegt inmiddels één van de meest vooraanstaande ontwikkelaars van games in Europa te zijn. Het is op het moment druk bezig met de release van het oorlogsactiespel Killzone, dat voor oktober 2004 wordt verwacht.

Volgens de nieuwe overeenkomst zal Guerrilla echter ook nieuwe titels voor  toekomstige Sony-platformen te ontwikkelen. En daarmee beperkt de samenwerking met Sony zich niet langer tot de ontwikkeling van Killzone voor de Playstation.

Hermen Hulst, managing director van Guerrilla, zegt over het contract met Sony: “We hebben tot nu toe uitstekend samengewerkt met SCEE tijdens de hele ontwikkeling van Killzone en we zijn bijzonder verheugd om dat partnership te kunnen uitbreiden.”

Het 'grote publiek' maakt in mei kennis met Killzone. De game wordt dan voor het eerst in het openbaar getoond. Dat gebeurt op de E3-beurs in Los Angeles.

Deel dit bericht

2 Reacties

dnhk

"Guerrilla, het voormalige Lost Boys Games, zegt inmiddels één van de meest vooraanstaande ontwikkelaars van games in Europa te zijn. "Bwoohahahaha…….. nou gevoel voor humor hebben ze wel.

PC-King

En dan blijkt ineens toch dat ze gelijk hebben! 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond