Deel dit artikel
-

Geen doorstart Athleteshop: naam te veel besmeurd

Webwinkel Athleteshop van oud-schaatser Yuri Solinger krijgt geen doorstart. Er heeft geen enkele geïnteresseerde partij gemeld, zegt het faillissementsteam van BENK Advocaten tegen RTV Noord.

Er is wel gepraat met diverse partijen, maar die waren huiverig om de Groningse webwinkel onder de oude naam voort te zetten.

Het failliete bedrijf zal nu in delen verkocht worden. De nog aanwezige inventaris wordt via een online veiling aan de man gebracht. Voor de immateriële vaste activa, zoals software en specifieke bestanden over online activiteiten, zoekt curator Peter Bakker belangstellenden.

Dat gaat echter bij lange na geen 4,8 miljoen euro opbrengen, de schuld die nu nog openstaat. In de kas is slechts 79.000 euro aangetroffen. Er zijn 4500 vorderingen van klanten ingediend, maar de curator ziet voor hen geen mogelijkheden meer, ook al is nog een aanzienlijke voorraad aangetroffen.

Athleteshop stond er al niet best voor, er was een permanente liquiditeitsbehoefte, maar de grootste problemen begonnen in februari toen de leveringsproblemen van het bedrijf in de publiciteit kwamen. Directeur Solinger zei toen dat de problemen waren ontstaan omdat met partners wordt gewerkt en men niet in alle gevallen eigen voorraad aanhoudt.

Kort voor het faillissement begin juli werden alle activiteiten gestaakt. De 121 personeelsleden werden naar huis gestuurd.

Deel dit bericht

1 Reactie

Wouter

Ziet de curator de mogelijkheid om Yuri persoonlijk aansprakelijk te stellen voor zijn wanbestuur? Want dat kan je het toch wel noemen als je spullen verkoopt waarvan je weet dat je ze niet kunt leveren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond