Deel dit artikel
-

‘GeenStijl eind dit jaar zelfstandig verder’

De hoofdredactie van GeenStijl neemt de website over van eigenaar Mediahuis. Dat meldt Villamedia.

Hoofdredacteur Marck Burema en adjunct Bart Nijman hoeven niets te betalen voor GeenStijl en krijgen zelfs wat geld mee om de eerste periode te overbruggen. Dumpert gaat niet mee.

Over de details zouden nog gesprekken gaande zijn. De verzelfstandiging moet eind dit jaar zijn voltooid.

TMG had de plannen om GeenStijl te verkopen afgelopen zomer reeds bevestigd. De uitgeverij van De Telegraaf werd vorig jaar overgenomen door het Belgische Mediahuis en ook toen werd al gespeculeerd over de verkoop van GeenStijl, het blog dat vorig jaar nog werd getroffen door een boycot van adverteerders. Kennelijk heeft zich (mede om die reden) geen koper gemeld.

De grote uitdaging zal zijn om voldoende inkomsten te genereren zonder de brede rug van uitgeverij TMG. GeenStijl kwam in februari al met een premiumabonnement. ‘Om onze onafhankelijkheid te bewaken en te bewaren, nu en in de toekomst, vragen we om een bijdrage van onze lezers. 1,99 per maand, 19,45 per jaar’. Leden krijgen een reclamevrij GeenStijl, bonus reaguurfuncties en een (nog te graven) VPN-tunnel ‘om je zolder te verruilen voor een ondergrondse privacykelder’.

Ook zal de site voortaan zijn eigen juridische procedures moeten betalen. In juli werd het ‘shockblog’ veroordeeld tot de betaling van een schadevergoeding van 30.000 euro aan Patricia Paay vanwege een link naar een van haar gelekte seksvideos.

Mediahuis wil de verzelfstandiging tegenover Villamedia nog niet bevestigen. Nijman is hoorbaar in verlegenheid gebracht. “Ehh, ik kan en wil er niets over zeggen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond