Deel dit artikel
-

Gemeente Alkmaar zoekt ‘Junior Cyber Agents’

Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is de gemeente Alkmaar op zoek naar zogeheten Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van de game HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Om Cyber Agent te worden beginnen de spelers met de Basistraining. Hier leren ze alles over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar. Als de spelers de Basistraining hebben voltooid mogen ze zich Cyber Agent noemen.

Tijdens en na de Basistraining kunnen de Cyber Agents aan de slag met de Quests. Dit zijn extra opdrachten en uitdagingen waarmee de Cyber Agents niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving iets leren over cyberveiligheid. Via het volgen van de Basistraining en uitvoeren van de Quests verdienen de Cyber Agents Shields, die punten opleveren. Hoe meer Shields, hoe beter de Cyber Agent beschermd is tegen online gevaar.

De beste Cyber Agents uit Alkmaar worden in april gehuldigd op het gemeentehuis. Gemeente Alkmaar ziet hen namelijk als de helden van de toekomst.

Ook Heerhugowaard, Haarlem, Koggenland, Den Helder, Heemstede en Langedijk zijn op zoek naar Junior Cyber Agents.

HackShield organiseert in mei een evenement met een speciaal programma waarvoor alle Cyber Agents van genoemde gemeenten worden uitgenodigd. Daarnaast maken ze ook nog eens kans op een interne training bij het Openbaar Ministerie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond