Deel dit artikel
-

Ook Gemeente Amsterdam betrokken bij faillissement HUB (update)

De Gemeente Amsterdam merkt mogelijk ook iets van het faillissement van de Haarlemse uitgeverij HUB. Tot de failliet verklaarde onderdelen behoort namelijk de exploitatie van het top level domein .amsterdam.

De gemeente Amsterdam had een voorinvestering gedaan in het top level domain van ongeveer 140.000 euro, maar besloot de exploitatie niet zelf ter hand te nemen. De gemeente verwachtte de investering terug te verdienen door middel van royaltyafdracht van de concessienemer: de gemeente zou van HUB een percentage van de omzet ontvangen.

De Gemeente Amsterdam beraadt zich momenteel op de wijze waarop het top level domain in de toekomst geëxploiteerd zal worden, zegt woordvoerder Bas Bruijn van de Gemeente Amsterdam tegen Emerce. ‘De voortgang van de aanvraag is voldoende gewaarborgd door de gemeente en zal naar verwachting geen invloed ondervinden van het faillissement. De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) is eveneens betrokken bij de technische aspecten van de aanvraag. SIDN heeft aan de gemeente toegezegd dat zij in samenspraak met de gemeente het nodige zal doen om de aanvraag bij ICANN te waarborgen, waaronder het tijdig ontwikkelen en gereed maken van de in de bij ICANN ingediende aanvraag beschreven systemen.”

De Haarlemse uitgever werd dinsdag failliet verklaard. Vooralsnog werken de redacties door aan volgende uitgaven en ook de sites worden gewoon bijgewerkt. Intussen wordt gekeken naar een (gedeeltelijke) doorstart.

Bij het faillissement zijn zeker negen vennootschappen betrokken, waaronder W.E.B. Internet, HUB Special BV, Magevents, Haarlems Uitgeefbedrijf en Zobe, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde gegevens van rechtbank Noord Holland.

Deel dit bericht

1 Reactie

Wim

Weer een prachtig voorbeeld van volslagen incompetentie van ambtenaren bij de gemeente Amsterdam. Plan, Aim, Shoot is de normale volgorde waarin je dit soort zaken aanpakt. Wat was hier het plan van de gemeente, en waarom niet even goed de uitgeverij doorgelicht? Je weet dat bijna alle uitgeverijen op omvallen staan, dat pas je toch beter op je tellen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond