Deel dit artikel
-

Gentse ondernemers komen met legaal alternatief Uber

‘Een Vlaamse Uber die wél legaal is’, noemen de initiatiefnemers van het Gentse PickMeUp zich. De dienst is maandag begonnen in Antwerpen en Gent, en wordt volgende maand uitgebreid naar Brussel, Leuven, Hasselt en Brugge.

De app, ontwikkeld door drie jonge ondernemers uit Gent, verenigt kleine taxibedrijven en zelfstandige taxichauffeurs in een netwerk. In zowel Gent als Antwerpen hebben al bijna 150 bestaande taxi’s zich geregistreerd bij PickMeUp.

Volgens Nelson is hét grote verschil tussen Uber en PickMeUp de werkwijze. PickMeUp werkt met erkende taxi’s, dus met verzekering, een medisch attest en een bewijs van goed gedrag.

De app werkt net zoals Uber. Via realtime location kan men zien waar de dichtstbijzijnde taxi’s zich bevinden. Zodra je op de knop drukt en een taxi je verzoek accepteert, weet je hoe snel de taxi bij voor zal rijden, met welke wagen je opgehaald wordt en hoe je chauffeur eruitziet. Via de app kunnen passagiers ook rechtstreeks met de taxichauffeur bellen. Wel moet achteraf worden betaald, contant of eventueel met een credit card.

PickMeUp werd opgericht door Olivier de Clercq (23), Nelson Dheedene (23) en Tom Goossens (24). De Clercq studeerde International Business in Brussel, de overige twee trokken naar de Verenigde Staten. Dheedene studeerde er aan de Universiteit van Los Angeles. Goossens behaalde zijn diploma Business Management in Tennessee.

De app is gratis beschikbaar in de AppStore en vanaf februari voor Android via Google Play.

Dit bericht is 83 keer gedeeld

4 Reacties

Wil

Onbegrijpelijk dat Uber niet met erkende taxichauffers wil werken. Ik heb helemaal geen zin in onverzekerde (want je mag niet voor taxi spelen van de autoverzekering en dan ben je dus onverzekerd) taxi’s. Bovendien mogen die ook niet op de trambaan in Amsterdam dus sta je nog steeds in de file. Benieuwd wanneer TCA die slimme Belgen vraagt om een white label versie vragen.

Serge

TCA en andere taxibedrijven hebben ook al zo’n app: http://www.tcataxi.nl/diensten/bestelmogelijkheden/tca-app.html

Martijn

In hoeverre verschilt dit concept met de Uber Black taxi’s die in Nederland rijden? Volgens mij zijn dat ook legale en erkende taxi’s die Uber gebruiken om klanten op een andere manier te bedienen. Of zit dat anders? Eenvoud van betaling bij Uber wordt ook niet meegenomen in dit concept. Zonde, want daar zit o.a. de innovatie.

Wil

Nee, er is een groot verschil tussen Pickmeup app en de TCA app: je ziet echt niet het gezicht van de taxichauffeur die naar je toekomt in de app en ook niet want anderen van hem vinden. En ja de eenvoud van betalen is wel degelijk overgenomen. Even de site van die Belgen bestuderen en zelf de apps op je mobiel zetten en je ziet dat die jonge Gentenaren niet hebben zitten slapen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond