Deel dit artikel
-

Uber krijgt het zwaar in Utrecht

Uber rijdt nog niet in Utrecht, maar de gemeente maakt nu al duidelijk dat taxichauffeurs zonder vergunning niet welkom zijn. Uitsluitend taxichauffeurs met een keurmerk krijgen voortaan een vergunning voor taxivervoer.

Dat staat in de Taxiverordening 2015 die het college voor inspraak heeft vrijgegeven. Verkeerswethouder Lot van Hooijdonk wil dat bewoners en bezoekers van de stad meer vanuit moeten kunnen gaan dat Utrechtse taxichauffeurs gastvrijheid en service bieden.

Taxichauffeurs zelf hebben de kwaliteitsregels aangedragen en beschreven. Het gaat daarbij onder meer om informatieverstrekking, bejegening van klanten en om onderling gedrag op standplaatsen. Onder verantwoordelijkheid van de branchevereniging Taxiplatform Regio Utrecht zijn die regels in een door de gemeente erkend keurmerk vastgelegd. De onafhankelijke stichting Taxi Keur Utrecht, toetst en controleert de naleving van de regels door keurmerkchauffeurs.  Chauffeurs die zonder vergunning taxivervoer aanbieden worden beboet.

Uber Nederland gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter die de taxidienst UberPOP van particulieren zonder vergunning onlangs verboden heeft. Er is echter kans dat de Nederlandse taxiwet wordt herzien. Maar dan nog kunnen gemeenten hun eigen eisen stellen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond