Deel dit artikel
-

Gerucht: Gorillas denkt over beursgang

Flitsbezorger Gorillas zou op zoek zijn naar honderden miljoenen euro’s nieuw groeigeld. Een beursgang is een van de routes die zakenbank Morgan Stanley verkent.

Het zou dan gaan om een beursgang via een Spac, een lege beurshuls. Dat is een snelle route, want de flitsbezorger zou via een omgekeerde fusie opgaan in een bedrijf dat al een notering heeft. Dit geeft Gorillas in latere fase, in theorie, makkelijker toegang tot meer kapitaal.

De doorgaans goed ingevoerde Duitse podcast van Deutsche Startups meldt het gerucht.

Gorillas zou ook het pad van venturecapital laten verkennen door de bank. Daarbij zou het niet enkel kunnen rekenen op de zittende aandeelhouders. Delivery Hero, bijvoorbeeld, wil niet meer dan honderd miljoen inleggen. De scale-up heeft echter een half miljard nodig om al zijn plannen uit te voeren.

Bedrijven als Gorillas, Flink en Getir zijn bezig in razend tempo bezorgdiensten op te tuigen in tientallen Europese steden. Daarvoor hebben ze van investeerders elk rond de miljard euro gekregen. Veel concurrentievoordeel valt er in deze markt niet te halen. Het is hard schreeuwen om aandacht met reclame en waar mogelijk strooien met kortingen. Voor consumenten is er geen reden om trouw te blijven aan een merk als een ander ook in zijn woon- of werkgebied bezorgt.

Techaandelen staan de laatste tijd behoorlijk onder druk. Sommigen verloren in korte tijd tientallen procenten beurswaarde. Het is de vraag hoe groot de interesse van beleggers is voor een beursnieuweling.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond