Deel dit artikel
-

Rotterdam geeft flitsbezorgers vestigingsverbod

Flitsbezorgers moeten net als in Amsterdam nu ook in Rotterdam een pas op de plaats maken. Ze krijgen een vestigingsverbod voor nieuwe darkstores.

Het verbod geldt voor maximaal een jaar. Dat moet de gemeente tijd geven een nieuw bestemmingsplan op te stellen zodat toekomstige vestigingen van dark stores hun buurt niet lastig vallen. Er zijn namelijk zeeën aan klachten over de bezorgers en leveranciers. Hun drukke gedrag zou niet passen in de omgeving.

“Darkstores kun je zien als een soort distributiecentrum en geen winkel. De oude bestemmingsplannen maken hier alleen geen onderscheid in en zeggen niets over dit nieuwe fenomeen. In voorbereiding op het nieuwe bestemmingsplan onderzoeken we op welke locaties en onder welke randvoorwaarden flitsbezorgdiensten met dark stores kunnen worden toegestaan”, aldus wethouder Bas Kurvers van Bouwen en Wonen.

In Rotterdam zijn Gorillas, Flink, Getir en Zapp actief. Sinds medio 2021 hebben zich volgens de gemeente ongeveer dertien darkstores in de havenstad gevestigd.

Foto: Denkrahm (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Menno Brouwer

13 darkstores en de gemeente grijpt al in? In een straat als de Zwart Jan zitten misschien al 30 zaken die niet zuiver zijn. Witwas oa. Dat is 1 straat! Zo zijn er tientallen. Denk aan Binnenweg en de Bergweg bijvoorbeeld. De gemeente zou misschien prioriteiten moeten stellen. De overlast van flitsbezorgers wordt momenteel enorm overdreven. En ik woon nota bene vrijwel naast zo’n darkstore. Het fenomeen darkstore is kennelijk makkelijker aan te pakken. Het blijft immers overheid, die kiest de weg van de minste weerstand.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond