Deel dit artikel
-

Getir mag Amsterdamse ‘winkeltje’ niet langer exploiteren

Flitsbezorger Getir mag de darkstore aan de Eerste Jacob van Campenstraat in de Pijp in Amsterdam niet openhouden. Dat heeft de voorzieningenrechter woensdag besloten.

Het distributiecentrum is ingericht als een ‘winkeltje’. Getir vroeg daarom een voorlopige voorziening aan bij de rechter, zodat de locatie toch open kon blijven.

De gemeente ziet de inrichting echter als een truc om binnen het bestemmingsplan te passen. Het is een ‘verzonnen oplossing’ voor deze locatie en zo klein dat het ondergeschikt is aan het hoofdgebruik: logistiek brengen van goederen aan personen.

De rechter zegt nu ook dat de darkstore past niet in het bestemmingsplan en het winkeltje kan niet worden gezien als detailhandel. Vanaf 4 augustus mag er geen activiteit meer plaatsvinden in de darkstore.

In Nijmegen moet concurrent Flink opnieuw een dark store sluiten. De flitsbezorger verloor een bezwaarprocedure en krijgt tot augustus om het pand te verlaten. Ook hier vindt de gemeente de darkstores niet in het bestemmingsplan passen.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond