Derp

Het tv-gevaar komt weer gewoon uit de lucht

In 2011 groeide het aantal abonnees van de ASTRA-satelliet in de Benelux met 140.000 naar 870.000 huishoudens. Het bedrijf claimt dat de dominantie van de kabel afneemt.

Het onderzoek heeft een hoog WC Eend-gehalte, maar SES Satellite Monitors haalt een TNS NIPO onderzoek aan waaruit moet blijken dat het aantal huishoudens dat in de Benelux televisie en radio via de kabel ontvangt, met 350.000 huishoudens is teruggelopen.

Een deel zou hebben gekozen voor satelliettelevisie zoals Canal Digitaal, dat via de Astra satelliet wordt doorgegeven. De groei van het bereik van ASTRA 23.5Graden Oost over de afgelopen jaren is met name te danken aan de komst van de regionale zenders en een snel toenemend aantal HD-zenders, zegt het bedrijf. Met ruim veertig voor Nederland beschikbare HD-zenders zegt ASTRA het grootste en snelst groeiende HDTV-platform van Nederland te zijn.

Het snel groeiend aantal vrij te ontvangen Duitse HD-kanalen via ASTRA blijkt voor kabelabonnees – met name in grensgebieden – ook steeds vaker een reden te zijn om tot satellietontvangst over te gaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug