Deel dit artikel
-

Gevonden voorwerpen 2.0

Een Amerikaans bedrijf laat consumenten sleutels, portemonnees, koffers en zelfs kinderen terugvinden met behulp van een sticker en een smartphone. Dankzij Bluetooth Low Energy.

Het Amerikaanse Stick-N-Find Technologies demonstreerde vorige week op het Mobile World Congress in Barcelona het soort oplossing dat je soms maar al te zeer wilt hebben als je weer eens iets zoekt dat je met geen mogelijkheid terug kunt vinden: een minizendertje dat je op willekeurige voorwerpen plakt. Met een app is het voorwerp dan makkelijk op te sporen.

De techniek is niet zo slim dat precies de locatie wordt aangegeven. Maar wie rondloopt krijgt een indicatie of hij warm is of niet. Een voorwerp kan ook als het ware aan een virtueel riempje worden gebonden. Wordt de afstand te groot dan klinkt een waarschuwing.

De toegepaste technologie heet Bluetooth Low Energy, een Bluetooth-variant die bijna geen energie gebruikt. De zendertjes kunnen een jaar met een batterij doen. De techniek is een onderdeel van Bluetooth 4.0 en wordt gezien als een alternatief voor NFC. Voordeel is dat het een groter bereik heeft, tot vijftig meter.

Het bedrijf uit Florida heeft de technologie ontwikkeld met behulp van het crowdfundingplatform Indiegogo. Er was zeventigduizend dollar nodig, maar er kwam bijna één miljoen binnen.

Enige nadeel is tot nu toe de hoge prijs. Stick-N-Find rekent vijftig dollar voor twee ‘stickers’.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond