Deel dit artikel
-

Gita: rollend draaghulpje

De Vespa en Moto Guzzi zijn iconische producten van het Italiaanse Piaggio, een illuster lijstje waar de Gita over dertig jaar wellicht ook toe behoort. Het is namelijk Piaggio’s eerste openbare stap richting de toekomst van vervoer. In de vorm van een cargobot die zijn eigenaar op de voet volgt, of hij nou loopt, rent of fietst.

Ook voor de Italianen is het een beetje een vreemde eend in de bijt. Het product wordt namelijk ontwikkeld door Piaggio Fast Forward (PFF), een afdeling die eigenlijk als een startup werkt. En daarom ook ver van het hoofdkantoor opereert: in het Amerikaanse Boston. Tevens de thuisbasis van de indrukwekkende botbouwer Boston Dynamics.

PFF’s eerste product kan tien kilo aan. Typische gebruiksscenario’s: boodschappen doen, naar kantoor met rugzak in de rolbot of als kantoorbediende voor interne boodschapjes. De startup denkt dat het verder in de toekomst ook de rol van pakketbezorger in de last mile te kunnen gaan vervullen, zoals Starship Technologies nu al doet.

De designers kijken nu al naar een grotere cargobot, eentje die met gemak honderd kilo kan vervoeren. Projectnaam: Kilo. Dit jaar doet PFF proeven, volgend jaar de commerciële uitrol.

Specificaties:
Laadvermogen: tot 10 kilo
Maximum snelheid: 35 km/u
Hoogte: 65 centimeter
Maximale accuduur: 8 uur
Camera: aan weerszijden
Prijs: nog onbekend
Site: Piaggiofastforward.com

* Dit artikel verscheen eerder in het aprilnummer van Emerce magazine (#157).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond