Deel dit artikel
-

Domino’s Pizza gaat met robot bezorgen (update)

Domino’s Pizza gaat gerobotiseerde zelfsturende karretjes inzetten om pizza’s te bezorgen. Daartoe wordt samengewerkt met Starship Technologies.

Vanochtend werd op een persconferentie aan de Rozengracht een live demonstratie gegeven.

[update 30-03-2017 10:13: Het bedrijf corrigeert Emerce’ eerdere stelling als zouden de testen in Amsterdam plaatsvinden. De exacte testlocaties moeten nog worden bepaald.]

Behalve in Nederland wordt ook in Duitsland getest. Eerder is het bedrijf in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland en Estland al samenwerkingen gestart met bezorgers als Postmates, DoorDash, Hermes Parcel Delivery, Swiss Post en Wolt.

Sinds vorig jaar dweepte de pizzabakker met zijn zogeheten DRU (Domino’s Robotic Unit). Dat is een zelfontwikkelde bezorgbot.

Starship Technologies is een bedrijf uit Estland van twee vroege medewerkers van Skype. Dat heeft samenwerkingsverbanden met e-commercebedrijven in verscheidene Europese landen, maar tot nu toe niet in Nederland en elders ook niet met Domino’s.

Deel dit bericht

5 Reacties

Henk

Ik neem aan dat de bezorging begint vanaf as zaterdag 1 april. Naast dat de wetgeving nog niet zover is, is het de vraag of het zoveel goedkoper is dan een puber van 5 euro per uur.

Henk

het jaarlijks gratis reclame momentje van Dominos.. Verzin eens iets nieuws

https://tweakers.net/geek/109457/dominos-licht-rdw-in-om-pizzas-met-autonoom-voertuigje-te-bezorgen.html

Mark

Zeer origineel…

Pieter van Helvoirt

Leuke 1 april grap!

Erwin Boogert

Wat is de grap dan? Ik zie ‘m niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond