Deel dit artikel
-

GitHub breidt uit naar Nederland

GitHub verstevigt zijn positie op de Europese markt en vestigt een lokaal supportteam op de Nederlandse markt voor grootzakelijke klanten. Dat zijn vaak corporates met bedrijfstransformerende softwareprojecten.

Vandaag maakt Brian Doll, baas Strategie van GitHub, bekend dat zijn bedrijf zich duidelijker wil manifesteren op de Europese markt. Dat doet hij met vier mensen in Nederland en twaalf in totaal in Europa. Van lokale kantoren is voorlopig nog geen sprake. “We gaan naar de mensen toe.”

GitHub is vooral onder ontwikkelaars van open source-software een bekend platform. Het is een soort managementsysteem voor broncode van open source software. Ontwikkelaars publiceren er hun werk en anderen kunnen dat downloaden om door te ontwikkelen. GitHub is de plek waar bijvoorbeeld ook bedrijven als Google en Facebook hun bijdragen aan de open source-gemeenschap publiceren.

Voor bedrijven biedt GitHub dezelfde platformfunctie, maar dan afgeschermd van de buitenwereld, tegen betaling. “Het Enterprise-pakket wordt veel verkocht aan bedrijven waarbij softwareontwikkeling hoog op de strategische agenda staat. Natuurlijk zijn dat IT- en softwarebedrijven maar denk ook aan de automobielindustrie, retail en finance”, aldus Doll tegen Emerce.

Dolls systeem stelt die bedrijven in staat om met IT-partners van buiten op gecontroleerde wijze aan softwareprojecten te werken. “Met de zoekmachine kun je makkelijk projecten vinden, maar ook mensen en expertises waarvan je niet wist dat die binnen de organisatie aanwezig waren. Teams werken nauwer met elkaar samen. Er ontstaat een nieuw soort werken waarbij meerdere disciplines elkaar op natuurlijke wijze vinden.”

GitHubs aandacht voor de Europese markt is niet vreemd. Het platform krijgt 36 procent van zijn verkeer uit Europa. Dat is meer dan op de thuismarkt Amerika. Een procent meer om precies te zijn.

Het zeven jaar oude bedrijf zou op dit moment op zoek zijn naar tweehonderd miljoen dollar venture capital tegen een waardering van twee miljard dollar.

Foto: Dave Fayram (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Kees Appelschiller

Github is een top site. Een beetje zoals sourceforge en echt makkelijk in gebruik. Het is goed dat ze uitbreiden naar Nederland zodat ook de Nederlandse community van dit initiatief gebruik kan maken!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond