Deel dit artikel
-

Internetbeveiliger Symantec comeback kid op Wall Street

Beveiligingsbedrijf Symantec Corp lijkt een stabiele koers te varen onder de nieuwe CEO Steve Bennett, afkomstig van Intuit en General Electric. In het derde kwartaal werd een omzet gerealiseerd van 1,79 miljard dollar, terwijl Wall Street had gerekend op 1,74 miljard.

Er werd vooral winst geboekt in de van storage- en serverbeheer, op dit moment Symantecs grootste divisie, die 7.8 procent groeide naar 666 miljoen dollar. Beveiliging groeide met 3,3 procent.

Beleggers lijken vertrouwen te hebben in Bennett, die Enrique Salem in juli 2012 opvolgde. Inmiddels is Dan Schulman als bestuursvoorzitter benoemd. Hij is president bij American Express, en was eerder werkzaam voor Nextel en AT&T.

Symantec, vooral bekend vanwege antivirussoftware, behoorde eigenlijk al sinds 2004 niet bepaald tot de beurslievelingen, vooral niet toen storagebedrijf Veritas voor 13,5 miljard dollar werd binnengehaald, want dat leverde niets op. Onder Salem zakte de koers geleidelijk met 19 procent, maar al enige tijd is Symantec op de beursvloer de ‘comeback kid’.

Symantec was niet het enige techbedrijf met goede cijfers. Apple boekte wederom een recordkwartaal, en de Amerikaanse online videoverhuurdienst Netflix heeft niet alleen 2,05 miljoen nieuwe Amerikaanse abonnees ingeschreven, het bedrijf verraste Wall Street gisteren ook nog eens met een winst van acht miljoen dollar op een omzet van 945 miljoen in het vierde kwartaal. Analisten hadden verlies voorspeld en een flink lagere omzet.

Netflix heeft alleen al in de VS 27,15 miljoen abonnees. Het aantal buitenlandse abonnementen steeg echter ook, van 4,31 miljoen in het derde kwartaal naar 6,12 miljoen in het vierde kwartaal. De groei werd mede veroorzaakt door nieuwe overeenkomsten met Turner Broadcasting en Warner Bros.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond