Deel dit artikel
-

Goldman Sachs voorziet minder omzet e-commerce vanwege aanslagen

Investeringsbank Goldman Sachs zegt dat e-commercebedrijven dit jaar en komend jaar minder omzet en winst zullen behalen als gevolg van de aanslagen in de Verenigde Staten. De verwachting van de investeringsbank staat haaks op onderzoek van BizRate.com , dat een kleine daling in online bestedingen signaleerde sinds de aanslagen.

Volgens analist Anthony Noto van Goldman Sachs, tegenover Reuters , heeft de bank de verwachtingen voor online mediabedrijven en e-commercebedrijven naar beneden bijgesteld. De aanslagen in de Verenigde Staten leiden volgens de bank tot een afname van de groei binnen online advertising en e-commerce.

De verwachting voor de online advertentiebranche is naar beneden bijgesteld tot 7,6 miljard dollar in de Verenigde Staten. Een daling van acht procent in vergelijking met voorgaande jaar, eerder voorspelde de bank nog een daling van zes procent. Er is nog wel groei volgend jaar, maar die is volgens Goldman Sachs met tien procent minder dan de eerder verwachte vijftien procent.

De groei van e-commerce zal dit jaar uitkomen op 25 procent, aldus Goldman Sachs, dit tegenover een groeicijfer van tussen de 35 en veertig procent vorig jaar. Volgend jaar verwacht de bank vijftien tot twintig procent groei binnen e-commerce. Eerder verwachte het nog 25 tot dertig procent groei.

Vrijdag kwam BizRate.com , een vergelijkingssite in de Verenigde Staten, met een onderzoek naar de e-commercebestedingen sinds de aanslagen. Volgens de site is het aantal online orders na een aanvankelijke terugval met 39 procent inmiddels weer op 85 procent van het oude niveau beland. In omzet noteerde BizRate.com een terugval van 4,8 procent in de week van de aanslagen, wanneer dit vergeleken wordt met dezelfde periode vorig jaar.

Er wordt minder computer hardware, software en electronica verkocht, aldus BizRate.com. In populariteit gestegen zijn met name het online bestellen van bloemen. Ook sport en outdoorartikelen zijn gewilder, evenals levensmiddelen.
"Onvoorziene gebeurtenissen daargelaten, denken we dat er een geleidelijk herstel zal optreden (in online bestedingen, JH)", aldus een woordvoerder van BizRate.com tegenover Newsbytes .

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond