Deel dit artikel
-

Google kondigt Android Pay en Android M aan

Google heeft zoals verwacht zijn betaalsysteem Android Pay officieel aangekondigd. Vooralsnog zijn het de drie grote Amerikaanse mobiele aanbieders AT&T, Verizon en T-Mobile die Android Pay ondersteunen op toestellen met Android Kitkat of hoger en NFC-chips.

Android Pay draait rond drie kernwoorden: simpel, veilig en keuze. Google garandeert dat de gegevens tijdens transacties veilig blijven; het kaartnummer of andere persoonlijke gegevens worden niet gedeeld met de winkel waar men afrekent.

Onder Android M – de volgende versie van de mobiele systeemsoftware – wordt ook ondersteuning voor vingerafdrukscanners geboden. Men kan een vingerafdruk gebruiken om het toestel te ontgrendelen en betalingen in de Play Store te autoriseren, zoals Apple dat al doet op de iPhone 6.

De komende versie van Android M draait vooral om kwaliteit. Een kleine duizenden bugs zijn verholpen. Gebruikers krijgen meer controle over hun apps, iets dat iOS-gebruikers al langer kunnen. Knippen en plakken wordt verbeterd, evenals tekstselectie.

Chrome Tabs moet voorkomen dat gebruikers die op een externe link in een app drukken naar de Chrome-browser worden geleid. In plaats daarvan schuift een Chrome-tab in beeld. Tenslotte wordt de batterijduur verlengd door de smartphone in een diepere slaap te brengen als het toestel lange tijd niet wordt gebruikt.

Zoals verwacht werd ook een nieuwe Androidversie voor de Internet of Things aangekondigd onder de noemer Brillo. Googles Sundar Pichai beschreef Brillo als een uitgeklede versie van Android, maar wel met volledige ondersteuning voor WiFi en Bluetooth. Brillo is ontwikkeld door teams van Nest, Android en Chrome OS. De diverse Android-apparaten moeten dan ook naadloos kunnen samenwerken. Daartoe heeft Google een aparte communicatielaag Weave ontwikkeld.

Google deelde ook nog wat cijfers: er zijn inmiddels 4000 verschillende Android-apparaten, acht op de tien mobiele telefoons draait op Android, Android Auto wordt door 35 autofabrikanten gebruikt, er zijn 4000 apps voor Android Wear en 17 miljoen mensen hebben een Chromecast.

Deel dit bericht

4 Reacties

EVDP

Android Pay, Apple Pay, Samsung Pay, plus nog 1000 andere “Pay oplossingen”. Voor een probleem wat niet bestaat. De mobile payments Wereld is zo’n grote bende dat het beyond words is.

Google wallet werd Google fail. Android Pay, soon to be Android fail. Net zoals Apple Pay and Samsung Pay en al die andere betaal oplossingen. Op een enkele niche player na. Maar daar verandert de Wereld niet mee.

Het is onthutsend om te zien dat deze grootmachten niet begrijpen dat er meer voor nodig is om consumenten zover te krijgen om te stoppen met wat ze doen en iets geheel nieuws te beginnen.

Betalen is geen probleem,. Het werkt allemaal min of meer hetzelfde en iedereen weet hoe het moet. Dus mobile payments en mobile wallets in het bijzonder die allemaal anders werken lossen niets op.

To be continued …

Jos

EVDP. Kom voor de verandering nou eens met een goed onderbouwd verhaal. Vertel nou eens waarom Android Pay gaat falen. Of waarom mobile payments en mobile wallets in het bijzonder die allemaal anders werken ‘niets oplossen’. Volgens mij is het vrij simpel je koppelt een bankkaart aan een app en je betaalt. Of dat nou via Android of Apple gaat doet er weinig toe.

Erwin Boogert

Jos, EVDP verwoordt het heel bondig met: ‘Betalen is geen probleem’. Vrij aangevuld door mij met: dus X Pay is per definitie geen oplossing.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond