Deel dit artikel
-

Androidtoestel steeds vaker omgeruild voor iPhone

Een fors aantal Europeanen, zeker 34 procent, heeft zijn Androidtoestel het afgelopen kwartaal voor een iPhone ingeruild. Dat blijkt uit cijfers van Kantar Worldpanel ComTech. In de vijf grootste Europese landen heeft iOS nu een marktaandeel van 20,3 procent.

De verschuiving komt geheel voor rekening van de iPhone 6 en 6 Plus en zeker een derde van de kopers in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje heeft zijn Android toestel voor een van deze modellen ingeruild, zegt Kantar.

In heel Europa daalde het marktaandeel van Android licht naar 68,4 procent. Android-kopers laten zich volgens Kantar vooral leiden door de prijs of een gunstig contract.

Ook in China heeft Apple marktaandeel weten te vergroten, naar 26,1 procent, van 17,9 procent een jaar geleden. China is nu de belangrijkste groeimarkt voor Apple. In de VS bestaat inmiddels 18 procent van alle geïnstalleerde iPhones uit een iPhone 6. Android heeft er een marktaandeel van bijna 60 procent.

Windows Phone is ook gegroeid in de VS, maar minder in de vijf grootste Europese landen. Alleen de Fransen lijken gecharmeerd van Lumia toestellen. Het marktaandeel groeide naar 14,1 procent.

Deel dit bericht

2 Reacties

wellFix

De iPhone 6 is echt een ongekend succés van Apple en de cijfers liegen niet.

Dit komt door een aantal factoren.

Apple had nog niet ingespeeld op de nieuwe trend: grotere toestellen. Browsen op het internet is een gewoonte geworden en hier hoort een groter toestel bij.

Daarnaast had de iPhone 5 ook geen nieuw design tegenover de 4, welke ook een groot succés kende. Dus een nieuw redesign na 4 jaar ( iphone 4 was juni 2010 ) en de mogelijkheid voor de consument om uit een groter toestel te kiezen.

Ik denkd dat die twee factoren een grote rol spelen voor het succés van dit toestel. Interessante post !

Tpw

Niet zo heel gek. Als je de gebruiksvriendelijkheid bekijkt van een Iphone is deze gewoon vele malen beter. Ik zou het wel weten….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond